Language

Een mooi gedicht verdient een mooie typografie

What happens in nature, stays in nature I

Een andere kant

Mijn vrij werk heeft ondertussen een eigen webstek. Voor de geïnteresseerden: schilderijen

marc in 2016

"It used to go like that. Now it goes like this." b.d.

Marc groet

Alles is perceptie

r2o0s0i4e s1u6e

geboortekaartje met plezier gemaakt voor vrienden

the impossibility of drawing the same line twice, 2015

De 100 mooiste Rembrandts (etsen/tekeningen) van het Teylersmuseum

In het Teylersmuseum in Haarlem zijn momenteel de 100 mooiste (door het publiek gekozen) etsen/tekeningen van Rembrandt te zien. Dit 'waterende vrouwtje' zit er ook tussen, maar volgens mij dekt de titel niet helemaal de lading ...

Eindejaarstentoonstelling SASK

De eindejaarstentoonstelling van SASK Turnhout zit er weer op. Enkele foto's waar onder andere werk van mezelf op te zien is.

Jacob

Jacob is de kersverse zoon van vrienden. Dat verdiende een kaartje natuurlijk.

Joske schone meid

Een geboortekaartje voor Joske, het dochtertje van vrienden.

Trouwuitnodiging

Een trouwuitnodiging met plezier gemaakt.

Oh! Superman!

Oh! Superman!, een werk van beeldhouwer Luk Van Soom, siert tegenwoordig onze trap.

Lou Jacobs

Lou Jacobs

6-9-2012

Om naar uit te kijken: Permeke in Bozar

Naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de dood van Constant Permeke organiseert het Paleis voor Schone Kunsten, samen met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, een overzichtstentoonstelling van zijn werk. Hij geldt als de belangrijkste schilder van het Vlaamse expressionisme, met voorts ook figuren als Gustave De Smet en Frits Van den Berghe.

Fillemon Thyssen

Met plezier gemaakt voor de kleine Fillemon Thyssen. Proficiat aan de ouders.

Ruwe bolster, zachte pit

In Deurle, vlakbij het het Museum Dhondt-Dhaenens, staat er een klein huisje. Vroeger de woning van schilder Gustave De Smet, nu zijn museum. Binnenin nog kleiner als je van buiten zou denken. Wat me echter bij blijft van mijn bezoek daar, is geen werk van Gustave de Smet, maar een kleine tekening aan de muur van Constant Permeke vlak onderaan de smalle trap naar boven. Eronder hangt een bordje met de tekst: "Op vrijdag 8 oktober 1943 komt de dood de zieke Gust De Smet in zijn woning halen. Die avond wacht onder aan de trap vriend Constant Permeke met zijn schildersgave: een vrouwelijk naakt in houtskool, met naast de signatuur het roerende bijschrift: aan mijn goeien ouwen Gust. Permeke, de geweldenaar, durft echter de confrontatie met zijn stervende kameraad niet aan. Zijn vrouw Marietje brengt de tekening tot bij het bed van de zieke kunstenaar. Tegen 10 uur in de avond zal Gust overlijden." Mooi vind ik dat.

Marwencol

Een zeer mooie documentaire gezien bij 'Open Doek op dinsdag'. Mark Hogancamp wordt bij een caféruzie zwaar toegetakeld door vijf mannen. Hij belandt in coma en wanneer hij negen dagen later ontwaakt, heeft hij een zware vorm van geheugenverlies en een ernstig trauma. Maar Mark heeft geen geld voor dure fysieke revalidatie of therapie en dus bouwt hij Marwencol, een speelgoeddorp dat bevolkt wordt met  Barbie's en G.I.Joe-poppen. Enerzijds helpt het hem om zijn fijne motoriek terug op peil te krijgen, anderzijds verzet het zijn gedachten.

Man van lichte zeden

Winterprik

Gelukkig is het kwik wat gedaald de laatste dagen of ik had het gras moeten afdoen ...

Hugo groet 's morgens de dingen

Op 13 juli is mijn tweede petekindje geboren. Voor zijn kinderkamer heb ik deze poster gemaakt met het gedicht van Paul Van Ostaijen 'Marc groet 's morgens de dingen'.

Manet Musee d'Orsay

Onlangs zijn we naar de tentoonstelling Manet, l'inventeur du moderne, gaan kijken in Musée d'Orsay in Parijs. Maar in plaats van hier de zoveelste lofbetuiging over het werk van Manet neer te schrijven, laat ik het verhaal achter zijn kleine 'Asperge' weten.

Buying records cheers me up ...

Please Mr. Postman

In België moeten we het meestal doen met ofwel een bloem, ofwel een stripfiguurtje ofwel Albert II, maar in Groot-Brittannie hebben ze een ander arsenaal om mee uit te pakken. Zo gaf de Royal Mail enkele jaren geleden de opdracht om een postzegel te maken met de platenhoezen van de The Beatles. Een uitdaging voor een ontwerper.

I can't sleep, I count sheep

Het bevriende eventbureau Jusbox heeft deze week 200 felgekleurde schapen geplaatst in het Waasland Shoppingcenter. Twintig daarvan hebben ze onder handen laten nemen door enkele kunstenaars. FABRIEK81 kreeg er ook één. Vanaf 1 april zullen ze per opbod te koop zijn op de website van Waasland Shoppingcenter. De opbrengst hiervan gaat naar Unicef.

London baby!

Het logo voor de Olympische Spelen in London volgend jaar heeft al voor heel wat opschudding gezorgd. Vooral omdat een overgrote meerderheid het ontwerp 'butt-ugly' vindt. Het ontwerp is van Wolff Olins, nochtans niet het eerste het beste ontwerpbureau. Maar los van het feit of het nu een goed logo is of niet. Een engelsman beschreef het logo als volgt: it looks like Lisa Simpson giving head. En eenmaal je dit gegoogeld heb, zal je het zo ook altijd zien.

It started with a sketch ...

In 1977 had New York City een nieuwe campagne nodig om het negatieve imago van de stad een nieuwe boost te geven.

Play it again, Sam

Afscheid van een ontwerp

Als in 2013 alle restaurants een geregistreerde kassa moeten hebben, verdwijnt natuurlijk het BTW bonnetje en dus ook het ontwerp van zo'n BTW bewijsje.

Ik zou mijn hart willen weggeven

Op de muzieksite 3voor12 is de laatste cd van Guido Belancto volledig gratis te beluisteren. Waarom ze daar nu plots mee afkomen is mij een raadsel, aangezien de plaat al van 2008 dateert, maar elke reden is goed voor de muziek van Guido Belcanto door de boxen te laten schallen.

Anselm Kiefer

Update: de tentoonstelling wordt verlengd tot 27 maart 2011.

Soms zijn er van die tentoonstellingen waar je weken na datum nog aan moet terugdenken. De tentoonstelling van Anselm Kiefer in het KMSKA toont enkele gigantische schilderijen van de Duitse grootmeester. Kiefer werkt rond godsdienst, Europa, de Tweede Wereldoorlog en onze toekomst. Als je nog wil gaan, zeker doen. Het is wel op de valreep, want de tentoonstelling loopt nog maar tot 23 januari.

Welk lettertype?

Als je door de fonts de letters niet meer ziet, kan volgende website misschien wel eens een leuke oplossing bieden. Met een eenvoudige muisklik toon je alle lettertypes die op je computer geïnstalleerd zijn.

turnhout 1212-2012

Pukkelpop 25 jaar

Dit jaar lag er onder de kerstboom een boek als geschenk. Meer bepaald het boek 25 jaar Pukkelpop met daarin een overzicht van zowat alles wat er gebeurd is in de jaren dat Pukkelpop bestaat. Bladerend naar het jaar 2006 stootte ik natuurlijk op de affiche die FABRIEK81 dat jaar ontworpen had.

Add your Content here

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu.